Laktatmåler

Friidrettsgruppa har gått til innkjøp av en laktatmåler av typen Lactate Scout fra norske Timik. Jonathan Gullesen har gjort seg kjent med den og laget laktatprofiler på seg selv og kona Therese Gjærum.

Laktatmåler Lactate Scout

Måling av laktat er aktuelt for både mosjonister, idrettsutøvere og trenere som ønsker mer kontroll på treningen.

Viktigheten av å måle laktat

Spesielt for de som driver med utholdenhetsidrett er måling av laktat aktuelt som et verktøy. Måling av laktat vil på sikt å kunne øke fysisk kapasitet gjennom å sørge for god balanse mellom lav og høy intensitet på treningsøktene og dermed kunne gi utøveren jevn progresjon. Lactate Scout+ hjelper deg å trene spesifikt og riktig på den intensiteten som kroppen skal tåle i en eventuell konkurranse.

Gjennom oppretting av laktatprofil kan trener og idrettsutøver finne fram til, og skreddersy, de individuelle og ideelle intensitetssonene. Ved måling av laktatnivå under trening er det lettere å ha kontroll på utøverens intensitet i tråd med laktatprofilen.

Vi satser på å få denne ut blant medlemmene i løpet av vinteren 2020. Actic i Gulsethallen kan være et alternativ. Ellers vil den senere være til utlån til medlemmer til privat bruk.